Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Milliárdos támogatás közmunkára

Létrehozva: 2004. január 23.
Módosítás: 2004. január 23.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Közmunkaprogramjának megvalósítására pályázatot írt ki a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium. Célja, az elsősorban roma származásúak megfelelő munka és életkörülményeinek megteremtése.
A Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium (FMM) közmunkaprogramjára pályázatot írt ki, aminek célja a hátrányos helyzetű, tartós munkanélküliek - elsősorban roma származásúak - átmeneti munkalehetőségének megteremtése. A programnak olyan feladatokat is meg kell megvalósítania, ami összhangban van a cigányság életkörülményeinek és társadalmi helyzetének javítását segítő középtávú kormányintézkedésekkel-nyilatkozta Burány Sándor foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter pénteki sajtótájékoztatóján.
Települések és telepszerű lakókörnyezetek fejlesztése
Kiemelt feladat a csapadékvíz csatornahálózatának helyreállítása, belterületi utak fenntartása és a parkosítás. Településeken az infrastrukturális fejlesztéshez kapcsolódó előkészítő munkák, önkormányzati tulajdonú szociális bérlakások építése és felújítása, valamint a mezőgazdaságra kijelölt földterületek hasznosítása.
A pályakezdőknek, regisztrált munkanélkülieknek és aktív korú nem foglalkoztatott, rendszeres szociális segélyben részesülő elsősorban roma származásúaknak - legalább hatórás - álláslehetőséget kell biztosítaniuk a pályázóknak.
Ezermillió forint a program támogatására
Pályázatot nyújthatnak be települési önkormányzatok, kistérségi önkormányzati társulások és közhasznú társaságok. Az FMM erre a célra elkülönített keretösszege 1000 millió forint, amit vissza nem térítendő támogatás formájában oszt szét a nyertes pályázók között. A pályamunkákat ez év február 16-ig várják.
A pályázatok elkészítéséhez szükséges egyéb információk és dokumentációk itt találhatóak.
Ugrás vissza Ugrás vissza...