Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Médiapályázat az életen át tartó tanulásért

Cikk:

A Nemzeti Felnőttképzési Intézet hétfőn három pályázatot írt ki országos médiumok számára. Pályázni olyan műsorokkal, szolgáltatásokkal vagy más médiatermékekkel lehet, amelyek segítik a pályakezdőket, népszerűsítik az egész életen át tartó tanulást, illetve hozzásegítenek a munkaerő-piaci esélyegyenlőséghez.

A Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi minisztérium megbízásából a Nemzeti Felnőttképzési Intézet három pályázatot írt ki szeptember 1-jén az országos médiumok számára a pályakezdők munkaerő-rpiaci elhelyezkedése, esélyegyenlőség és az egész életen át tartó tanulás témakörben. Az utóbbira 120, az első két pályázatra egyenként 80 millió forintos keret áll rendelkezésre.
Az életpályát is tervezni kell
A pályakezdők munkaerő-piaci elhelyezkedését segítő pályázatra a tudatos életpálya-építés, az őszi pályaválasztási hetekhez kapcsolódó információ-szolgáltatás, pályakorrekciós és pályaorientációs tanácsadás, a regionális munkaerőfejlesztő-központok szerepe, felnőttoktatási karriercentrumok tevékenységének bemutatása, fiatalok munkatapasztalat-szerzését segítő programok népszerűsítése, álláskeresési és munkahelymegtartó módszerek bemutatása, valamint munkáltatók ösztönzése pályakezdők foglalkoztatására témakörökben várják a pályázatokat.
Esélyegyenlőség a munkahelyeken
Az Esélyegyenlőség pályázatra érkező műveknek a nyílt munkaerőpiacon ép és fogyatékos emberek integrált munkavégzésével, illetve súlyosan fogyatékos emberek védett munkahelyeken történő foglalkoztatásával kell foglalkoznia. A pályázati témakörök között van a nők, a fogyatékkal élők, a 45 év felettiek és a romák munkaerő-piaci esélyeinek javítása, a kisgyermekes anyák és a leszerelt katonák visszatérése a munkaerőpiacra, a hajléktalanok és gyermekvédelmi intézményben nevelkedettek kilátásai.
A távoktatás a felnőttképzés kulcsa
Az egész életen át tartó tanulást népszerűsítő pályázat célja, hogy növekedjen az igény a felnőttképzés iránt, illetve, hogy a társadalomban tudatosítsa a folyamatos továbbképzés fontosságát. Pályamunkákat az egész életen át tartó tanulás eszméje, felnőttkori kulcskompetenciák elsajátítása, az idegen nyelvi tudás és az infokommunikációs technológia jelentősége, a munka világában való eligazodás ismeretei témakörökben lehet benyújtani. Fontos, hogy a művek példaértékű életpályákat mutassanak be, és felhívják a figyelmet a felnőttkori tanulás legeredményesebb módszereire, különös tekintettel a távoktatásra. Egy pályázat legfeljebb 20 millió forint támogatást kaphat.
Az egész életen át tartó tanulás pályázatra 120, a pályakezdőket, illetve at esélyegyenlőséget szolgáló pályázatokra egyenként 80 millió forint áll rendelkezésre. A feltételeket és határidőket is tartalmazó részletes pályázati kiírások elolvashatók a Nemzeti Felnőttképzési Intézet honlapján.
Ugrás vissza Ugrás vissza...