Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Államigazgatási képzés az OCÖ munkatársainak

Létrehozva: 2003. augusztus 7.
Módosítás: 2003. december 12.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az Országos Cigány Önkormányzat 127 roma származású alkalmazottja kaphat fél éven keresztül havi egyhetes képzést az önkormányzat és az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány szerződése alapján.
Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) regionális, megyei és kistérségi intézményrendszere leendő munkatársainak képzését segítő támogatásról írt alá szerződést csütörtökön Budapesten Kolompár Orbán , az önkormányzat vitatott körülmények között megválasztott elnöke és Molnár Györgyné , az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány kuratóriumának elnöke.
- Ez az első alkalom, hogy a felek között olyan megállapodás születik, amely megalapozza a hosszú távú együttműködést - jelentette ki a program előkészítésének és lebonyolításának teljes költségét fedező 50 millió forintos összegről szóló szerződés aláírásakor Kolompár Orbán. Szavai szerint a pénzből az újonnan felálló intézményrendszer 127 roma származású, legalább gimnáziumi érettségivel vagy szakközépiskolai végzettséggel rendelkező alkalmazottja kaphat fél éven keresztül havi egyhetes képzést.
Október 1-jétől állnak munkába az új alkalmazottak
Ennek során államigazgatási és európai uniós, valamint közösségfejlesztési ismeretek megszerzése mellett bővíthetik a roma kultúráról és a számítógép-kezelésről meglévő tudásukat is. A kiválasztott munkatársak október 1-jétől dolgoznak majd az új intézményrendszerben, s emellett vesznek részt a képzésben.
Molnár Györgyné az eseményen arról beszélt, hogy a közalapítvány legfontosabb feladata az e téren hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztatásának elősegítése. Ennek részeként 2000 óta írnak ki kifejezetten roma szervezetek számára olyan pályázatokat, amelyek célja a közösségi vállalkozások indításának elősegítése.
Ugrás vissza Ugrás vissza...