Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!
 
A Földhivatal Online rendszerben 2020. november 13-án pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.
 
Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:Új foglalkoztatás-politikai stratégia készül

Létrehozva: 2003. november 6.
Módosítás: 2003. december 13.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Rövidesen a kormány elé kerül az új foglalkoztatás-politikai stratégia - közölte Burány Sándor csütörtökön.
A foglalkoztatás-politikai és munkaügyi miniszter egy szegedi konferencia megnyitóján elmondta: a tárca ebben az anyagban tesz javaslatot mindazon feladatokra, amelyek szükségesek a gazdaság versenyképességének növeléséhez.
A stratégiában egyebek mellett megjelölik, hogy a munkaerőpiac és az oktatás közötti szerkezeti összhang megteremtése érdekében mit kell tenni. Burány Sándor hangsúlyozta: minél előbb szeretnék megszüntetni azokat az okokat, amelyeknek következménye a munkanélküliség.
Túl kell lépni a tüneti kezelésen
A miniszter reményét fejezte ki, hogy a kormány néhány héten belül elfogadja az új foglalkoztatás-politikai stratégiát. Hozzátette: végre - először a rendszerváltozás óta - a kormánynak lesz bátorsága szembenézni a munkanélküliséget kiváltó okokkal. A kabinet így túllép azon a tüneti kezelésen, amit egyébként "mindnyájunk kötelessége legjobb tudásunk szerint megtenni".
A tüneti kezelést Burány Sándor ugyanakkor továbbra is fontosnak tartja. Ugyanis - mint fogalmazott - ez az a direkt módszer, amivel minél előbb elő lehet segíteni a megoldást, de ezen a téren is szükség van változtatásra, korszerűsítésre.
Rámutatott: munkahelyet teremteni a versenyképesség fokozásával lehet. Az adóterhek csökkentésében lévő összes lehetőséget a bérterhek csökkentésére kell felhasználni. Ezzel ugyanis növelhető a gazdaság egészének a versenyképessége - mondta.
Ugrás vissza Ugrás vissza...