Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Online is lehet állást keresni az Európai Foglalkoztatási Napon

Cikk:

Álláskereső börzét tartanak Brüsszelben október 6-án Európai Foglalkoztatási Nap (The European Job Days) címmel; a rendezvényt minden évben megszervezik, ám idén először kibővül egy online részvételi lehetőséggel is - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) a honlapján. A rendezvény középpontjában a gazdasági fellendüléshez nélkülözhetetlen szakmák állnak majd.

A rendezvény fő célja, hogy virtuálisan és a valóságban is egy asztalhoz ültesse az álláskeresőket és a munkaadókat  Európa egész területén. Az esemény házigazdája az Európai Foglalkoztatási Szolgálat (EURES) és az Európai Bizottság.

Az érdeklődők az Európai Foglalkoztatási Nap weboldalán regisztrálhatnak és tölthetik fel önéletrajzukat, és a rendezvény napján az oldal chatfunkciójával közvetlenül is kapcsolatba léphetnek a munkáltatókkal. Ezen kívül élőben követhetik a vállalatok és intézmények előadásait, sőt, az azt követő kérdések-válaszok szakaszba is bekapcsolódhatnak.
 
A korábbi brüsszeli Európai Foglalkoztatási Napokon több száz vállalat, szervezet és intézmény volt jelen egész Európából. A munkaadók között van olyan, aki állásajánlatokkal érkezik, van, aki a vállalatát szeretné népszerűsíteni a munkavállalók körében és a potenciális jelöltek listáját szeretné összeállítani.  Az EURES tanácsadók amellett, hogy díjmentesen tájékoztatást, tanácsadást nyújtanak az álláskeresőknek, segítenek abban is, hogy a képzett pályázók és a megfelelő munkáltatók mielőbb egymásra találhassanak. Az eseménynek köszönhetően a munkaadók európai szinten népszerűsíthetik aktuális betöltetlen állásaikat.

Az egyes szakterületeket képviselő munkáltatók meghívása mellett az EURES és az Európai Bizottság további három olyan ígéretes területre összpontosít, amelyek mindegyike szerepel az Európai Unió „Út a munkahelyteremtő fellendülés felé” című stratégiájának foglalkoztatáspolitikai csomagjában. Ezen kiaknázásra váró foglalkozások között szerepelnek a „zöld” munkahelyek (minden „zöld” vonatkozású állás, legyen az napkollektor-szerelő vagy gépjárművek szennyezőanyag-kibocsátásával foglalkozó szakember), az egészségügyi munkahelyek és az infokommunikációs állások - olvasható az EURES magyarországi irodájának honlapján.

A tavalyi munkavállalási napon több mint 10 ezren vettek részt.

Ugrás vissza Ugrás vissza...