Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Két hónapos idegenforgalmi akciót indít a fogyasztóvédelem

Cikk:

Idegenforgalmi helyszíneket, vendéglátóhelyeket, fesztiválokat, strandokat vizsgálnak két hónapon keresztül a fogyasztóvédők, a nyári akcióban szigorú ellenőrzésre számíthatnak a taxisok is - közölte szerdán Wittich Tamás, a  Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgatója.

Az ország húsz helyén bemutató ellenőrzést tart a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szerdán, hétfőtől azonban két hónapon át élesben ellenőrzik a kiemelt idegenforgalmi helyeket - mondta Wittich Tamás, az NFH főigazgatója szerdán. Az ellenőrzések szempontjából kiemelt helyszíneknek számítanak a vízpartok, a strandok, a fesztiválok, a Formula 1 verseny és a Sziget Fesztivál is.

A hétfőn kezdődő és két hónapig tartó országos ellenőrzés kiterjed a vendéglátóhelyekre, ahol próbavásárlással ellenőrzik az ételek, italok mennyiségét, a számlák tartalmát, összegét és azt is, hogy a felszolgálódíjat miként kell fizetni. A taxik is az ellenőrzés homlokterében állnak, ezeknél az engedélyeket, a taxaméterek hitelességét, valamint a nyugta- és számlaadást is kontrollálják.
 
Az ellenőrök külön figyelnek a napszemüvegekre. Ezeken nemcsak az európai minőséget tanúsító CE-jelnek, hanem a szabványszámnak is szerepelnie kell. Az NFH laborjában eddig megvizsgált 20 napszemüveg közül kettő átengedte a káros UV-sugarakat.

Ugrás vissza Ugrás vissza...