Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Megjelent az életjáradék-program pályázati kiírása

Létrehozva: 2003. január 16.
Módosítás: 2003. december 12.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

PiktogramCímkék

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet honlapján közzétették a szervezet életjáradék-pályázatát. Eszerint a hatvanadik életévüket betöltött termőföld-tulajdonosok egy és húsz hektár közötti termőföldjeiket életjáradékért cserébe megvételre ajánlhatják a Magyar Államnak.
A tulajdonosok több földrészt is felajánlhatnak, ám ezeknek tehermentesnek kell lenniük. Nem lehet felajánlani védett és védelemre tervezett területeket és a korábbi jogszabályok szerint zártkertnek minősülő telkeket sem.
Rendeznék a tulajdonviszonyokat
A pályázat célja, hogy a tulajdonközösség megszüntetésével rendezett viszonyokat teremtsen. Az NFA pályázati kiírásból . A felajánlott termőföld vételára jogosultanként legalább százezer, legfeljebb 3 millió forint lehet.
Idősebbek előnyben
A pályázati kiírás az FVM hivatalos értesítőjében jelenik meg, a földtulajdonosoknak ezután hatvan napjuk van rá, hogy elküldjék kérelmeiket. A nyomtatványokat a körzeti földhivatalok ügyfélszolgálatánál lehet beszerezni, és a termőföld fekvése szerint illetékes hivatalhoz kell eljuttatni személyesen vagy postán. A pályázathoz csatolni kell az állami megvásárlásról szóló nyilatkozatokat, a felajánlott földrészletek tulajdoni lapjának harminc napnál nem régebbi, hiteles másolatát, a földrészletek adó- és értékbizonyítványát. Ez utóbbit az illetékes települési önkormányzat jegyzője állítja ki. A pályázatok elbírálásánál azonos feltételek esetén az idősebb felajánlók előnyben részesülnek.
Ugrás vissza Ugrás vissza...