Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:FVM: a támogatási keret harmadáról már döntöttek

Cikk:

Az Új Magyarország vidékfejlesztési program 1200 milliárd forintos keretéből eddig 425 milliárd forint odaítéléséről döntött az agrártárca. A legtöbben mikrovállalkozások és a turizmus fejlesztésére pályáztak.

Eddig 425 milliárd forint fejlesztési támogatás odaítéléséről döntött az agrártárca az Új Magyarország vidékfejlesztési program 1200 milliárd forintos keretéből - mondta el Forgács Barnabás, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) szakállamtitkára. Az elbírált összegből 100-103 milliárd forintot már kiutaltak a gazdáknak. Idén mintegy 34 ezer gazda kezdheti meg beruházását, vagy vehet részt szaktanácsadási rendszerben az Új Magyarország vidékfejlesztési program keretén belül.

Vidékfejlesztési támogatásra összesen 6000 kérelem érkezett, amiből 5892 volt a mikrovállalkozásra, turizmusfejlesztésre, falumegújításra, valamint örökségvédelemre igényelt támogatás, összesen 120 milliárd forint értékben. A legnagyobb mértékben a mikrovállalkozásra vagy turizmusfejlesztésre pályáztak, ezekre 3500 kérelem érkezett, összesen 70 milliárd forint támogatási kérelem formájában.

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium a pályázatok elbírálásnál döntését a 96 LEADER akciócsoport segítségével hozza meg. Május végéig vagy június elejéig minden pályázatról határozatot hoz a minisztérium, így már a nyár elején megkaphatják pénzüket a nyertes gazdák.

Ugrás vissza Ugrás vissza...