Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Több mint duplájára nő a cukorrépa-termelők kiegészítő nemzeti támogatása

Cikk:

A jelenlegi 4-ről több mint 10 euróra emelkedik a hazai cukorrépa-termelők kiegészítő nemzeti támogatása. A támogatási kérelmeket július 27. és augusztus 28. között kell benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz.

A jelenlegi tonnánkénti 4 euróról 10 euró 58 centre emelkedik a cukorrépa-termelőket megillető nemzeti kiegészítő támogatás, a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter erről szóló rendelete a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg. Az agrárminiszter tavaly októberében hozott rendeletet a cukorrépa-termelőket megillető nemzeti kiegészítő támogatásról. Ebben tonnánként 4 eurónak megfelelő forint összeg szerepel támogatásként úgy, hogy az eurót a Magyar Nemzeti Bank által 2008. szeptember 30-án hivatalosan közzétett - azaz 2008. október 1-jére érvényes - devizaárfolyama alapján kell forintra átváltani.

A mostani rendeletmódosítás a támogatást 10 euró 58 centre emeli, az átváltás pedig az Európai Központi Bank 2008. október 1-jét megelőzően megállapított utolsó devizaárfolyamán történik. A támogatási kérelmet július 27. és augusztus 28. között kell eljuttatni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz.

Ugrás vissza Ugrás vissza...