Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A szakbizottság támogatta Varga István kinevezését

Cikk:

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága hétfőn támogatta Varga István kinevezését nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszterré. A bizottság meghallgatásán a jelölt az üzleti környezet átalakítását, az adminisztrációt terhek csökkentését nevezte az egyik legsürgetőbb feladatnak.

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága hétfőn 16:11 arányban támogatta Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszterjelölt miniszterré választását. Varga István a bizottsági meghallgatáson azt mondta: a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter feladata a válságkezelés programjának, a programhoz kapcsolódó cselekvési tervnek a hatékony végrehajtása. A jelölt kiemelt feladatnak nevezte a külföldi befektetők, valamint a hazai vállalkozások bizalmának megerősítését, valamint azt, hogy az uniós és hazai adóforintokat a köz érdekében használják fel. Megjegyezte, hogy a bizalom fontos eleme a versenyképesség megőrzésének.

A jelölt szerint a 2009-es év a gazdasági krízis mélypontja, Magyarországon a visszaesés elérheti az 5,5-6 százalékot, meg az Európai Unióban átlagosan 4 százalék, világszinten pedig 1,5 százalék lehet.

Magyarországon az adminisztrációs teher a GDP 6,5 százaléka, míg az EU-átlag 3 százalék, ezért Varga István egyik legsürgetőbb feladatának az üzleti környezet átalakítását tartja. Ha sikerül elérni az EU-átlagot, ez önmagában több százmilliós megtakarítást jelentene.

Ugrás vissza Ugrás vissza...