Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!
 
A Földhivatal Online rendszerben 2020. november 13-án pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.
 
Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:Négy pályázati program indul a GKM-nél

Cikk:

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium 2003. évi pályázatai a belföldi vállalkozások megerősítésére koncentrálnak, hogy azok felkészültebben vehessenek részt az európai uniós csatlakozást követően kialakuló piaci versenyben - jelenttette ki Csillag István, a tárca vezetője hétfőn. A minisztérium egyelőre húzódozik a pályázati pénzek pontos bontásának közzétételétől.
A gazdasági miniszter a tárca hétfői sajtótájékoztatóján ismertette a felzárkóztatást célzó idei pályázatokat. Kiemelte: az uniós szokásoknak megfelelően a tárca a pályázatok megjelenésekor közzétette az elfogadható pályázatok keretszámát is. A pályázati felhívások a minisztérium honlapjáról letölthetők.
A tárca szombaton 23 pályázati felhívást tett közzé a napilapokban és a minisztérium honlapján megközelítően 15 milliárd forint értékű támogatásra. A Smart Hungary beruházásösztönző program négy pályázatára 5 milliárd forintot, a Széchenyi vállalkozásfejlesztési program kilenc pályázatára 8 milliárdot, a nemzeti energiatakarékossági program kilenc pályázatára 2 milliárdot, a helyi önkormányzatok közútfejlesztésének pályázatára pedig 1 milliárd forintot különített el a kormány.
Csillag István elmondta azt is, hogy a 15 milliárd forintos támogatás 36 százalékát a hét legelmaradottabb megye vállalkozói, illetve lakossága kapják meg.
Csak belföldi fuvarozókat támogat a kormány
Apatini Kornélné helyettes államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a Pénzügyminisztérium támogatást vizsgáló irodájával történt egyeztetés eredményeképpen a fuvarozó cégek kizárólag belföldi tevékenységükre igénybe vehetik ezeket a pályázati támogatásokat. Apatini Kornélné emlékeztetett arra is, hogy az idén rendelkezésre álló, a kis- és középvállalkozások fejlesztését szolgáló 20 milliárd forintos keret terhére még tavaly 7,5 milliárd forintot elköltöttek, így lényegében csak 12,5 milliárdot folyósíthatnak az idén.
A miniszter a sajtótájékoztatón közölte: a pályázatok lebonyolításában részt vesz a Magyar Vállalkozásfejlesztési Kht., az Energiaközpont Kht., a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht., valamint a helyi vállalkozói központok.
Csillag István elmondta: az idén a vállalkozások uniós felzárkóztatását célzó támogatások összege eléri a 350 milliárd forintot. Hozzátette: ez az összeg tavaly 300 milliárd forint volt.
A tárca korábbi tájékoztatása szerint a támogatási keretek kimerülése esetén a GKM a pályázatok beadását felfüggeszti.
Ugrás vissza Ugrás vissza...