Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Kihirdették az Európai Vállalkozás Díj 2006. nyerteseit

Létrehozva: 2006. augusztus 30.
Módosítás: 2006. augusztus 31.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium  (GKM) négy első helyezettet hirdetett az unió által alapított új Európai Vállalkozás Díj kategóriáiban; a díjakat Egyed Géza, a GKM gazdaságfejlesztési szakállamtitkára adta át.
Az Európai Bizottság Vállalkozási és Ipar Főigazgatósága által idén először meghirdetett díjra helyi és regionális hatóságok által működtetett kisvállalkozás- és középvállalkozás-fejlesztési programok jelentkezhettek.  
A díjra öt kategóriában 17 pályázat érkezett, a GKM kilenc programot díjazott. A decemberi nemzetközi megmérettetésen a Széchényi-kártya konstrukciót nyújtó KA-VOSZ Zrt. és a Junior Achievement Magyarország Alapítvány "Vállalkozom, tehát leszek" programja képviseli Magyarországot.  
Nem csak anyagi támogatásra van szükség
Igényes piac és kultúra szükséges ahhoz, hogy a magyarországi mikro-, kis-, és középvállalkozások világszínvonalúvá fejlődhessenek - mondta Egyed Géza. Hozzátette: a vállalkozásoknak jellemzően nem csupán anyagi támogatásra, hanem vállalkozási ismeretekre, menedzsmenttechnikákra és infokommunikációs eszközök bevezetésére van szükségük.  
A kategóriák díjazottjai Egyed Gézától az erkölcsi elismerést jelképező okleveleket vehették át.  
A Vállalkozói Úttörőszellem Díjat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Plato Magyarország I. és II. programja kapta.  
A KA-VOSZ Széchényi-kártya programja A Vállalkozás Támogatása Díj első helyezettje lett, a kategóriában két-két második és harmadik helyezettet is hirdettek.  
A Junior Achievement Magyarország Alapítvány képviselője a Befektetés az emberbe díjat vehette át, a kategóriában egy második helyezett is lett.  
A Felelős Vállalkozás Díjat a Komárom-Esztergom Megyei Iparszövetség érdemelte ki, a bürokrácia visszaszorítása kategóriában pedig nem érkezett be pályázat.  
Hatvanezren kaptak Széchényi-kártyát
A nemzetközi megmérettetésen induló Széchényi-kártya programot üzemeltető KA-VOSZ Zrt. vezérigazgatója, Krisán László elmondta: eddig 84 ezer igénylés érkezett be, amelyek közül 60 ezer vállalkozás már megkapta a kártyát. A hitelkihelyezés mértéke elérte a 280 milliárd forintot. A fejlesztéssel kapcsolatban a vezérigazgató megjegyezte: négy volt szocialista, jelenleg már uniós országgal tárgyalnak a program adaptációjáról.  
Jávorszky Iván, a Junior Achievement Magyarország Alapítvány elnöke ismertetése szerint a szervezet célja a vállalkozási szemlélet terjesztése a fiatalok körében. Az alapítvány a 2005/2006-os tanévben 20 ezer diákot vont be programjaiba, és mintegy 80 rendezvényt szervezett. 
Ugrás vissza Ugrás vissza...