Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Hetvenhat roma vállalkozás nyert GKM-pályázaton

Létrehozva: 2003. december 19.
Módosítás: 2003. december 23.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Több mint kétszázmillió forintot oszt szét a gazdasági tárca a roma vállalkozásokat segítő pályázat keretén belül. A nyertesek beruházásai nyomán 249 új munkahely létesül, háromötödük a hátrányos helyzetű megyékben jön létre.

A roma mikro- és kisvállalkozások piaci esélyeinek javítását célzó pályázaton a bírálóbizottság döntése szerint 76 pályázó nyert 200 millió 280 ezer forint vissza nem térítendő támogatást - mondta Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter. Az odaítélt támogatások révén mintegy 400 millió forintos beruházás valósul meg, és 249 új munkahely létesül. A szaktárca kiírására 161 pályázó adott be jelentkezést, a támogatási igény meghaladta a 407 millió forintot.

A sajtótájékoztatón Csillag István szólt arról, hogy a pályázat a roma vállalkozások gazdasági integrációját elősegítő első olyan lépés, amelynek hatását nyomon lehet követni a beruházások megvalósulásának figyelemmel kísérésével. A tapasztalatok elemzését követően születik majd döntés arról, hogyan folytatódjon a roma vállalkozások integrációját segítő program.

Gépjárművek beszerzésére pályáztak a legtöbben

Apatini Kornélné , a GKM helyettes államtitkára szólt arról, hogy a nyertes pályázatok jelentős része az építőipar magas- és mélyépítés területén használatos eszközök-gépek beszerzését biztosítja. Többségükben haszongépjárművek beszerzésére kívánják fordítani a támogatást. Jelentős számban szerepel a sikeres pályázatok között a különböző földmunkagépek beszerzéséhez nyújtott támogatás.

Lakatos Sándor , a pályázatért felelős szakértő kiemelte, hogy a nyertesek hatvan százaléka a hét hátrányos helyzetű megyéből származik.

Ugrás vissza Ugrás vissza...