Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Sikeres a roma vállalkozókat segítő GKM-pályázat

Létrehozva: 2004. július 22.
Módosítás: 2004. július 23.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A gazdasági miniszter kibővítené a tárca roma vállalkozókat segítő programját. A pályázatnak eddig 76 nyertese van, az új fordulóra szeptember végéig lehet jelentkezni. Csillag István erről Zala megyében beszélt, ahol egyebek között megtekintette a 76-os főút Zalaegerszeget elkerülő szakaszának építését.
A gazdasági és közlekedési miniszter szerint sikeres és bővítendő a roma vállalkozókat segítő 200 millió forint keretű pályázat. Csillag István zalalövői sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a tenderre eddig 181 pályázat érkezett, és ezek közül 76 nyert.
A szakminiszter közölte, hogy a legújabb fordulón - folyamatos elbírálás mellett - szeptember 30-ig vehetnek részt az érdekeltek. Csillag István szólt a helyi Mer-Van-Bau Kft. sikeréről, amely magas-, mély- és útépítéssel foglalkozó roma vállalkozás, és mintaszerű kapcsolatot tart a városi és a kisebbségi önkormányzattal. A társaság hatmilliós szállítójármű-vásárlásához 3 millió forintot nyert, és ezzel újabb munkahelyeket teremt roma munkanélküliek számára.
Csillag István hangsúlyozta: "általában a határközeli településeken, és különösen azok roma kisebbségei körében magas a munkanélküliség. Ezért ezt a célzott és sikeres intézkedési formát folytatjuk: az ENSZ fejlesztési szervezetével (UNDP) egy célzott hitelezési programról kívánunk megállapodást kötni, felhasználva a mostani tapasztalatokat is" - mondta a miniszter.
Korszerűsíteni kell a forgalmas 86-os utat
A miniszter megtekintette a 76-os főút Zalaegerszeget elkerülő szakaszának munkálatait. Csillag István szerint az ötmilliárd forintos beruházás az ütemtervnek megfelelően halad. Emlékeztetett arra, hogy országszerte 38 hasonló hazai beruházás kezdődött el, illetve fejeződött be az idén. A tárca vezetője kitért arra, hogy az uniós csatlakozás óta csaknem megduplázódott a teherforgalom a 86-os főúton, ezért sürgetővé vált a korszerűsítés. Erre a célra még az idén 100-140 millió forint áll majd rendelkezésre.
Ugrás vissza Ugrás vissza...