Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:260 milliárdos átcsoportosításról döntött a kormány

Cikk:

A kormány az egyes operatív programokból 260 milliárd forintot csoportosít át a gazdasági operatív programba, a pénzből technológiafejlesztésre, beruházásra, bővítésre, exportösztönzésre nyerhetnek visszatérítendő és vissza nem térítendő támogatások a vállalkozások.

Az egyes operatív programokból összesen 260 milliárd forintot csoportosít át a kormány a gazdasági operatív programba - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a kormány szerdai ülését követő sajtótájékoztatón. A lépés a kormányfő szerint a kis- és közepes vállalkozások megerősítését szolgálja, a gazdasági programban technológiafejlesztésre, beruházásra, bővítésre, exportösztönzésre nyerhetnek visszatérítendő és vissza nem térítendő támogatások a vállalkozások.

A kormány a következő hetekben további, a gazdasági válság hatásait enyhítő döntéseket tervez. Gyurcsány Ferenc emlékeztetett a kabinet korábbi döntésére, miszerint az uniós támogatásokat elnyert vállalkozók, önkormányzatok automatikusan, a korábbinál nagyobb előleget kaphatnak. "Brüsszelben a múlt héten azért küzdött a kormány sikerrel, hogy a korábbi szabályokat megváltoztatva adhassunk támogatást a hazai kis- és közepes vállalkozásoknak munkahelymegtartás céljából - tette hozzá a kormányfő. - Ha egy cég egy új munkavállalót vesz fel, akkor további öt munkavállaló kap jelentős járulékfizetési kedvezményt; ennek teremtődtek meg Brüsszelben a feltételei."

A kormányfő konzultációra hívta a Fidesz elnökét

A miniszterelnök konzultációra hívta Orbán Viktort, a Fidesz elnökét, a találkozóra valamikor január első felében kerülhet sor. A megbeszélésen a tervek szerint arról tárgyalnának a felek, hogy az ország érdekében milyen ügyekben tudnak összefogni.

Gyurcsány üdvözölte a bíróság elsőfokú döntését

Óvni és őrizni kell a gyülekezés, az egyesülés szabadságát, de ez a szabadság nem terjedhet odáig, hogy mások más nagyon fontos szabadságjogát sértse - mondta a miniszterelnök szerdán Budapesten sajtótájékoztatón annak kapcsán, hogy a Fővárosi Bíróság kedden feloszlatta a Magyar Gárda Egyesületet. „Én is úgy látom a gárda működését, hogy az félelmet kelt, emberi méltóságában sokakat sért, és helyenként fenyegető" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

Ugrás vissza Ugrás vissza...