Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Új pályázatot ír ki a gyerekbiztosításra a Pénzügyminisztérium

Létrehozva: 2003. augusztus 29.
Módosítás: 2003. december 13.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Két pályázat érkezett a kormány által bejelentett gyerekbiztosítás megvalósítására a Pénzügyminisztériumhoz. A két ajánlat közül azonban egyik sem felelt meg a követelményeknek, ezért gyorsított eljárásban új pályázatot hirdet a tárca.
Eredménytelennek nyilvánította a Pénzügyminisztérium a gyerekbiztosításra kiírt pályázatot, mivel az egyik pályázat nem teljesített minden alkalmassági kritériumot, a másikban foglalt árajánlat pedig aránytalanul magas volt - áll a tárca által kiadott közleményben.
A Pénzügyminisztérium tájékoztatása szerint a jövő hét elején új pályázatot írnak ki a gyermekbiztosításra, melyben az előző kiírásnál nagyobb teret kívánnak engedni a piaci versenynek. A második pályázat gyorsított eljárással, két hét alatt lebonyolítható.
A kormány júliusban jelentette be, hogy a gyermekek helyzetét javító intézkedések sorában tervezik egy 18 éves korig nyújtható ingyenes baleset-biztosítás bevezetését. A szerződés költségvetési évre szól majd, a biztosítás halálozásra, tartós rokkantságra, illetve múló sérülésre, például csonttörésre, zúzódásra lesz érvényes.
Mesterházy Attila, a tárca államtitkára a költségekről szólva korábban elmondta: mintegy 1,8-1,9 millió, 3 és 18 év közötti, családi pótlék folyósítására jogosult biztosított tanulóval és 2-300 forintos biztosítási díjjal számolva az államnak ez évente mintegy 570 millió forintba fog kerülni.
Ugrás vissza Ugrás vissza...