Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:KIM-BM-EMMI munkacsoport alakult a gyermekbarát igazságszolgáltatásért

Cikk:

Munkacsoportot hozott létre Navracsics Tibor igazságügy-, Pintér Sándor belügy- és Balog Zoltán erőforrás-miniszter a gyermekbarát igazságszolgáltatással kapcsolatos konzultációkra és ezek nyomán törvénymódosítások előkészítésére.

A Hivatalos Értesítő legutóbbi számában megjelent utasítás szerint a munkacsoportot Gáva Krisztián, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) közjogi jogalkotásért felelős helyettes államtitkára vezeti. Tagja a KIM igazságügyi és magánjogi jogalkotásért felelős helyettes államtitkára, a tárca miniszteri kabinetjének vezetői megbízatású kormánytisztviselője, az igazságügyi államtitkár kabinetfőnöke, a Belügyminisztérium szabályozási és koordinációs helyettes államtitkára, továbbá az Emberi Erőforrások Minisztériumának három helyettes államtitkára: az egészségpolitikáért, a szociálpolitikáért és a közoktatásért felelős.

A munkacsoport feladata, hogy a gyermekbarát igazságszolgáltatás megvalósítása érdekében konzultációt folytasson az érintett civil szervezetekkel, és a megbeszélések eredményeképpen előkészítse a szükséges törvénymódosításokat. A testület mandátuma az év végéig szól.

Ugrás vissza Ugrás vissza...