Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Hétfőn szavaznak a sporttörvényről

Létrehozva: 2003. december 18.
Módosítás: 2003. december 23.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Várhatóan hétfőn fogadja el a parlament a sporttörvényt - jelentette be csütörtöki évértékelőjén Gyurcsány Ferenc szakminiszter. A politikus az idei év eredményei közül a tárca átalakítását, a jövő év tervei közül pedig az ifjúsági törvény készítését emelte ki.
A korrekció esztendeje volt 2003. a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztériumban (GYISM) - közölte Gyurcsány Ferenc a csütörtöki évértékelő sajtótájékoztatóján. A tárca vezetője az igazgatási szervezet átalakításán kívül a legfontosabb eredményként a sporttörvény elkészítését említette, amelyet várhatóan hétfőn fogad el a parlament.
A gyermek és ifjúsági területen a civil szervezetek és a minisztérium közötti rendszeres párbeszédet megteremtő konferencia megalakítását, a kábítószer elleni fellépést illetően pedig a 2002-ben bevezetett elterelés hatékony alkalmazását emelte ki a miniszter.
Újragondolják a stadion-rekonstrukciót
Gyurcsány a megoldandó problémák között sorolta fel, hogy lassú a pályázaton elnyerhető források kifizetése, ezen a jövő évtől változtatni fognak. A legtöbb gondot 2003-ban a sporttal kapcsolatos jogszabályi és létesítményfejlesztéssel összefüggő kérdések jelentették. A Budapest Sportaréna építése és a stadion-rekonstrukciós program alapvetően helyes koncepciókra támaszkodott, a két projekt 60 milliárdos számlája azonban bizonyítja, hogy a végrehajtás nem volt megfelelő - tette hozzá.
Bejelentette, Zalaegerszegen és Székesfehérváron folytatni fogják a stadionok korszerűsítését, nem túl jelentős befektetéssel ugyanis UEFA-linceszes létesítményekké válhatnak ezek. Magyarországon jelenleg egyetlen ilyen minősítésű pálya sincs, ilyenek nélkül pedig hazánk semmilyen nemzetközi labdarúgó rendezvénynek sem tud otthont adni.
Ifjúsági törvény készül
A gyermek és ifjúsági területen a 2004-es esztendő a koncepcióalkotás éve lesz. A tárca jövőre benyújtja az Országgyűlésnek az új ifjúsági törvényt, ezenkívül pedig átfogó gyermek- és ifjúsági stratégia készül. Az elgondolások nyomán remélhetőleg színes és eleven szolgáltató és segítő intézményhálózat jön létre 2006-ig.
A kábítószer elleni harcra 2004-ben 400 millió forinttal több jut majd, mint az idén.
Ugrás vissza Ugrás vissza...