Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Foglalkoztatási információs pontot avattak Györkönyben

Létrehozva: 2005. november 4.
Módosítás: 2005. november 4.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

Az év végéig 340 új foglalkoztatási információs pont létesül az országban, ahol az álláskeresők informálódhatnak, szaktanácsokat kérhetnek a karrierépítéshez, és elérhetik a munkaerő-piaci adatbázisokat is - mondta Csizmár Gábor szakminiszter Györkönyben.

Az év végéig 340 új végpont létesül az országban, ahol lényegében "házhoz viszi" az ügyfeleknek a szolgáltatást az Állami Foglalkoztatási Szolgálat - mondta Csizmár Gábor foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter a Tolna megyei Györkönyben pénteken.
Tolna megyében 52 ilyen végpont lesz, ahol meg lehet minket találni, fel lehet venni velünk a kapcsolatot, meg lehet szerezni a mi információinkat, szolgáltatásainkhoz hozzá lehet jutni, és persze tájékozódni lehet a jogszabály-változásokról is - közölte a miniszter a megyei foglalkoztatási információs pont hálózat györkönyi avatásán.
Mindenütt egy-egy munkatárs segíti az álláskeresőket, és a végpontokról el lehet érni azokat a tanácsadás-jellegű szolgáltatásokat, amelyek az egyéni karrierépítéshez szükségesek, illetve a munkaerő-piaci információs adatbázisokat. A miniszter megjegyezte, hogy Magyarországon alacsony a foglalkoztatás és alacsony a munkanélküliségi ráta is, ami azt mutatja, hogy kevés a gazdaságilag aktív, egyébként munkaképes korú népesség.
Nagyon sok az inaktív, aki sem nem dolgozik, sem nem keres aktívan állást. Őket kell megmozdítani annak érdekében, hogy elinduljanak a munkaerőpiac felé, és hogy a munkáltatók a megfelelő szakemberre találjanak - mondta Csizmár Gábor.
Ugrás vissza Ugrás vissza...