Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Gyurcsány: nincs szó a halálbüntetés visszaállításáról

Létrehozva: 2005. április 12.
Módosítás: 2005. április 12.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A büntetőjogi szabályozás felülvizsgálata nem terjed ki a halálbüntetés esetleges visszaállítására - közölte Gyurcsány Ferenc kedden egy rádióinterjúban. A miniszterelnök azt is elmondta , véleménye szerint a két kormánypárt belátható időn belül megnevezi közös államfőjelöltjét.
A miniszterelnök szerint a következő napokban közeledni fog a két kormánypárt álláspontja az államfőjelölt személyéről. Gyurcsány Ferenc kedden egy rádióinterjúban úgy nyilatkozott, hogy nem lát merev frontokat az MSZP és az SZDSZ között, megítélése szerint az elkövetkező napokban közelednek majd az álláspontok, és belátható időn belül megnevezik a közös jelöltet. Gyurcsány Ferenc megismételte korábbi álláspontját, amely szerint a köztársasági elnökkel való későbbi zavartalan együttműködése érdekében nem kíván miniszterelnökként megszólalni az ügyben.
Fejlesztésközpontú politikára van szükség
Gyurcsány Ferenc bátrabb javaslatokat vár az adóreform bizottságtól. Véleménye szerint olyan ügyekben is vitát kellene nyitni, melyekkel az elmúlt 15 évben nem foglalkoztak kellő eréllyel. Az adó- és járulékfizetés egészében, a foglalkoztatási kérdések széles spektrumában, állami, társadalmi, jóléti szolgáltatások egészében nyissuk meg a vitát - mondta Gyurcsány. Az elosztáscentrikus politikából térjünk át a fejlesztésközpontú, a gazdaságközpontú politikára is, a kettőnek találjuk meg egy jobb egyensúlyát - mutatott rá.
Nincs szó a halálbüntetés visszaállításáról
A miniszterelnök az interjúban azt is elmondta, hogy a büntetőjogi szabályozás felülvizsgálata nem terjed ki a halálbüntetés esetleges visszaállítására. Gyurcsány Ferenc a közelmúltban kérte fel Petrétei József igazságügyi minisztert arra, hogy vizsgálják felül a hazai büntetőjogi szabályozást, miután egy börtönben lévő férfi jó magaviselete miatt korábban szabadult, majd nem sokkal ezután megölte az alig 14 éves, szécsényi H. Violettát. Gyurcsány Ferenc közölte, a felülvizsgálattól azt várja, hogy kiderüljön, a ma alkalmazott eljárási szabályok kellő biztonságot nyújtanak-e a többi között a gyermekek védelmére.
Ugrás vissza Ugrás vissza...