Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Kedd éjfél: adóbefizetési határidők

Létrehozva: 2005. május 30.
Módosítás: 2006. június 20.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Kedd éjfélkor lejár a társasági adó és az első negyedéves eva befizetésének határideje. Május 31-én az APEH-igazgatóságok központi ügyfélszolgálatai 18 óráig veszik át a bevallásokat.
Május 31-én éjfélkor lejár a társasági adó, az innovációs járulék, valamint a kettős könyvvitel vezetésére kötelezettek esetében a szakképzési hozzájárulás különbözetének befizetési határideje. Ugyanez a határideje az eva, valamint az evások szakképzési hozzájárulása bevallásának, befizetésének is - közölte az APEH.
Az adóévre megállapított társasági adó és osztalékadó-kötelezettségről az adóévet követő év május 31-éig kell a bevallást benyújtani. Az adózónak az adóévre megállapított társasági adó és a megfizetett adóelőleg különbözetét szintén május 31-éig kell megfizetnie, a többletfizetést is ettől az időponttól lehet visszaigényelni. Azoknak a társaságoknak, amelyek a naptári évtől eltérően számítják az üzleti évet, az adóév utolsó napjától számított 150 napon belül kell rendezniük társasági és osztalékadójukat.
Lejár az eva befizetésének határideje
Az adóalany az adóév első három negyedévére evaelőleget fizet a negyedévet követő hó 12. napjáig. Az előleg és a tényleges kötelezettség közötti különbözetet a bevallás benyújtására előírt időpontig kell megfizetni, illetőleg ettől az időponttól lehet visszaigényelni.
A számviteli törvény hatálya alá tartozó közkereseti és betéti társaságoknak a határidő az adóévet követő év május 31-e. Az adóalanyiság évközi megszűnése esetén a bevallást a megszűnést követő 45. napon belül kell benyújtani. Ez az időtartam a számviteli törvény hatálya alá tartozók esetében a megszűnést követő 150 nap.
A szakképzési hozzájárulást az egyszerűsített vállalkozói adó hatálya alá tartozó adózók negyedévente állapítják meg, s az egyes negyedévekre megállapított előlegeket az adóévre vonatkozó eva bevallásban vallják be. A szakképzési hozzájárulást az I-III. negyedévre a negyedévet követő hónap 12-éig, az adóév utolsó negyedévére megállapított összeget az egyszerűsített vállalkozói adó megfizetésére előírt határidőig kell befizetni.
Kedden hatig tartanak nyitva az APEH-ügyfélszolgálatok
Május 31-én a társasági adóbevallások benyújtásának megkönnyítése érdekében az APEH-igazgatóságok központi ügyfélszolgálatai 18 óráig veszik át a bevallásokat. Július 1-jétől - az APEH Fővárosi és Pest Megyei Kiemelt Adózóinak Igazgatósága kivételével - az APEH fővárosi székhelyű igazgatóságainak központi ügyfélszolgálatai hétfőn 8.15-18.00, kedden és csütörtökön 8.15-13.00, szerdán 8.15-17.00 óra között fogadják az ügyfeleket. Pénteken a fővárosi székhelyű igazgatóságok központi ügyfélszolgálatai zárva tartanak. A vidéki igazgatóságok hétfőnként 8.00-18.00 között tartanak nyitva, szerdán legalább 8.00-tól 12.00 óráig fogadnak ügyfeleket.
Ugrás vissza Ugrás vissza...