Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:November 10-én dönt a T. Ház az adótörvényekről

Cikk:

A képviselők nemzetközi elfoglaltsága miatt a jövő héten két hét napirendjéről dönt a parlament. Az Országgyűlés elnöke szerint a jövő évi adótörvényekről november 10-én szavazhatnak a honatyák.
A jövő évi adótörvényekről már november 10-én dönthet az Országgyűlés, és kihirdetésükre is sor kerülhet november 16-ig - közölte Szili Katalin , a parlament elnöke csütörtökön a házbizottság ülését követő sajtótájékoztatón.
Elmondta: a magyar katonai egészségügyi kontingens afganisztáni részvételéről szóló határozat módosításáról már hétfőn szavazhatnak a képviselők, miután a Fidesz jelezte, hozzájárul a házszabálytól történő eltéréshez.
A jövő héten két hét napirendjéről dönt a parlament. Szili Katalin hangsúlyozta, hogy erre a képviselők egy részének nemzetközi elfoglaltsága miatt van szükség. Az Országgyűlés elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy ebben az időszakban nemcsak az Európai Parlament tanácskozik, hanem az Európa Tanács közgyűlése is. Jelezte: mindkét héten lesznek interpellációk.
A kormány kérésére a jövő héten lesz az Európai Parlament tagjainak választásáról szóló törvényjavaslat részletes vitája; két hét múlva az alkotmánymódosítást és az Alkotmánybíróságról szóló előterjesztést tárgyalja a Ház.
Ugrás vissza Ugrás vissza...