Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Jövő héten is ötnapos ülést tart a parlament

Cikk:

Jövő héten is ötnapos ülés tart a parlament, amely hétfőn zárószavaz többek között a rászoruló hiteladósok ingatlanát megvásároló Nemzeti Eszközkezelő működésének feltételeit megteremtő kormányjavaslatról – mondta el a házbizottság csütörtöki ülése után az Altorjai Anita, az Országgyűlés sajtófőnöke.

A sajtófőnök beszámolója szerint a tanácskozáson nem volt szó az elmúlt napok hosszú ülésnapjairól és nem vetődött fel az a kérdés sem, hogy szükség van-e szombati vagy vasárnapi ülésnapokra.

A végszavazások sorában a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természetes személyek lakhatásának biztosításáról szóló előterjesztés mellett határoznak a képviselők a honvédelmi adatkezelést, a sportot, az egyes egészségügyi törvények módosítását érintő, továbbá az emberiesség elleni bűncselekmények elévülhetetlenségére, az egyesülési jogra, a közhasznú jogállásra, valamint a civil szervezetek működésére vonatkozó javaslatokról. Kedden újra megnyitják a jövő évi költségvetésről szóló törvényjavaslat részletes vitáját, amelyet 4,5 órás időkeretben folytat le a Ház.

A jövő héten megkezdődik az államháztartásról, a képviselők javadalmazásáról, a Magyarország pénzügyi stabilitásáról, a vízi közműszolgáltatásról, a jegybankról, a területfejlesztésről és -rendezésről, illetve a nemzeti vagyonról szóló előterjesztések tárgyalása.

A hétfői üléskezdés elején igazolják a képviselők a II. kerületi időközi választás győztesének, a fideszes Láng Zsoltnak a mandátumát. A házelnök - miután arra még nem volt precedens, hogy az időközi megmérettetésen induló gyakorló képviselő el is nyerje a mandátumot - a mentelmi bizottságtól kéri annak megállapítását, hogy Láng Zsolt esetében is szükség van-e újra esküt tenni, illetve szükséges-e újabb vagyonnyilatkozatot beadnia.

Ugrás vissza Ugrás vissza...