Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Eddig 400 pályázat érkezett a HEFOP uniós pályázataira

Létrehozva: 2004. június 16.
Módosítás: 2004. június 16.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

PiktogramCímkék

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az uniós pályázatok közül ötnek lejárt az első beadási határideje, eddig 400 pályázat érkezett. Van olyan projekt, amelynél már az első körben több dokumentumot adtak be, mint amennyi támogatható lenne 2004 és 2006 között.
A Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium (FMM) Humánerőforrás-fejlesztési operatív programjában (HEFOP) meghirdetett pályázatok közül ötnek lejárt az első beadási határideje. Az uniós pályázatokra eddig 400-an jelentkeztek - derült ki a szakminisztérium közleményéből.
A központi HEFOP-programok közül egynél már szerződét is kötöttek nyolcmilliárd forint értékben, az Állami Foglalkoztatási Szolgálat fejlesztésére. Júniusban további három központi program esetében köthető ismét szerződés. Ezek összértéke több mint 16 milliárd forint.
A programok között van az új szakképzési szerkezet kialakítására vonatkozó tervezet, amelyre 5,3 milliárd forint áll rendelkezésre; a munkaerő-piaci igényekhez is igazodó képzésekben részt vevő pedagógusok és szakértők felkészítésére szolgáló pályázatra 7,3 milliárd forint használható fel.
Júliusban nyolc pályázat határideje jár le
Július elejéig további nyolc pályázati felhívás első beadási határideje jár le. Szakemberek arra számítanak, hogy a kiírásokra jelentős számú pályamunka érkezik majd be.
A HEFOP-ra - 2004 és 2006 között - 191 milliárd forint áll rendelkezésre. A kedvezményezettek az uniós pályázati keretet fordíthatják: a humánerőforrással kapcsolatos egészségügyi és oktatási fejlesztésekre, a foglalkoztatás helyzetének javítására, a nők munkaerőpiacra való visszatérésének ösztönzésére, a család és a munkahelyi kötelezettségek összehangolásának elősegítésére, a hátrányos helyzetű emberek foglalkoztathatóságának javítására, az alternatív foglalkoztatási szolgáltatások kialakítására, integrált képzési központok létrehozására, a munkahelyteremtő beruházásokhoz kapcsolódó képzési programok támogatására, illetve a felnőttképzési infrastruktúra fejlesztésére.
Ugrás vissza Ugrás vissza...