Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Helyközi közlekedésre 208 milliárd forintot ad a kormány

Létrehozva: 2011. március 19.
Módosítás: 2011. március 19.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A kormány mintegy 208 milliárd forintot fordít az idén helyközi személyszállítási közszolgáltatásokra és a vasúti pályahálózat működtetésének költségtérítésére, a keretből a MÁV-STAR Zrt, a GYSEV Zrt., valamint az autóbusz-szolgáltatást végző társaságok részesednek.

A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányrendelet szerint a személyszállítási közszolgáltatásra a MÁV-START Zrt. 152,382 milliárd forint, a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. 5,771 milliárd forint, az autóbusszal szolgáltatást végző társaságok 27 milliárd forint állami költségtérítést kapnak. A vasúti pályahálózat működtetéséhez a MÁV-nak 21,05 milliárd forintot, a GYSEV-nek 1,95 milliárd forint költségtérítést biztosít az állam.

Az egyes gazdálkodó szervezetek részére nyújtott 2011. évi egyedi támogatásokról, költségtérítésekről, valamint az egyéb vállalati támogatások keretében nyújtott termelési támogatásokról szóló kormányrendelet alapján a bányászati támogatások között bányabezárásra 1 milliárd forintot, a mecseki uránbányászok baleseti járadékainak és egyéb kártérítési kötelezettségeinek átvállalására 225 millió forintot ad a kormány.

Ugrás vissza Ugrás vissza...