Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Hatszázmilliárd forintnyi hiányt termelt az államháztartás

Létrehozva: 2003. augusztus 4.
Módosítás: 2003. december 12.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az államháztartás az év első hét hónapjában hatszázmilliárd forintnyi deficitet halmozott fel, ez a 2003-ra tervezett hiány 72 százaléka - adta hírül a Pénzügyminisztérium .

Az államháztartás - a helyi önkormányzatok nélkül - az első hét hónapban 601,9 milliárd forint hiánnyal zárt - tette közzé a Pénzügyminisztérium hétfőn. Ez az éves előirányzat 72,3 százaléka. A tárca becslése szerint ez év augusztusában az államháztartás egyenlege 145 milliárd forint deficitet mutathat. Az államháztartás bevételei az előirányzathoz képest 57,3 százalékban, míg a kiadások 58,8 százalékban teljesültek 2003. január elejétől július végéig.

Deficites a társadalombiztosítás

A központi költségvetés egyenlege az első hét hónapban 424,8 milliárd forint hiányt jelzett, ami az éves előirányzat 74,7 százaléka. Az államháztartáson belül júliusban a központi költségvetés 33,8 milliárd forintos többlettel, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai viszont 42,3 milliárd forintos deficittel zártak. Az elkülönített állami pénzalapok egyenlege 7,7 milliárd forint többletet mutat.

Összességében az államháztartás júliusban 0,8 milliárd forint hiánnyal zárt. Tavaly az első hét hónapban az államháztartás deficitje 497,6 milliárd forint volt, míg a központi költségvetés múlt évi első héthavi hiánya 343,5 milliárd forintot tett ki. Idén január elejétől július végéig a társadalombiztosítási alapok 211,7 milliárd forint deficitet mutattak, ugyanez a szám tavaly 166,9 milliárd forint volt.

Ugrás vissza Ugrás vissza...