Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Intézkedési tervek készülnek a 2012-es hiánycélért

Létrehozva: 2011. október 14.
Módosítás: 2011. október 14.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

A költségvetési fejezeteket irányító szervek vezetőinek péntekig kell intézkedési tervet készíteniük a jövő évi hiánycél, az annak érdekében elrendelt, illetve a költségvetési törvényjavaslatban érvényesített megtakarítások biztosítása érdekében - az erről szóló kormányrendelet a csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg.

Az intézkedéseket tartalmazó ütemezett tervnek ki kell térnie arra, hogy milyen tervezett változások lehetnek a közfeladatokban, ehhez milyen jogszabály-módosításokra van szükség, illetve az intézményrendszert milyen változások érintik. Ha nincs szükség intézkedésre, ennek okát kell bemutatni az adott előirányzat esetében; az intézkedési tervet a fejezetet irányító szervek vezetői kötelesek jóváhagyásra megküldeni a nemzetgazdasági miniszternek. E munka határideje a rendelet szerint október 14.

A nemzetgazdasági miniszter az intézkedési terveket csak akkor hagyja jóvá, ha az a fejezethez tartozó törvényi sorok 2012. évi teljesítését kétséget kizáróan biztosítja - rögzíti a rendelet azzal, hogy a nemzetgazdasági miniszternek mindaddig vissza kell küldenie módosításra az intézkedési tervet, amíg az ennek a feltételnek nem felel meg; a határidő október 19. A rendelet szerint a nemzetgazdasági miniszternek az intézkedési tervekről, azok jóváhagyásáról, esetleges intézkedési javaslatról október 21-ig kell a kormány számára összefoglaló jelentést készítenie. A 2012. évi költségvetési terv jövőre 2,5 százalékos hiánycélt irányoz elő.

Ugrás vissza Ugrás vissza...