Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Hatvan középiskolában tanítanak majd pénzügyi ismereteket

Létrehozva: 2006. augusztus 29.
Módosítás: 2006. augusztus 30.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az idei tanévtől hatvan középiskolában kezdik meg a pénzügyi ismeretek új, digitális tananyagának oktatását; ennek köszönhetően mintegy háromezer diák tanulhatja meg, hogyan bánjon későbbi jövedelmével és megtakarításaival.  
A Budapesti Értéktőzsde és az általa létrehozott Öngondoskodás Alapítvány közös munkával kidolgozott tananyagát 19 településen kezdik el oktatni az idei tanévtől - mondta Hiller István oktatási és kulturális miniszter, hozzátéve: az alapítvány által kiírt, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium által támogatott pályázatra 84 középfokú oktatási intézmény küldte be anyagát.  
- Azt szeretnénk, hogy ez a hasznos és életközeli tantárgy minél hamarabb, minél több gyermekhez eljusson, ezért én arra fogok törekedni, hogy a Nemzeti alaptanterv szerves és kötelező egységei közé kerüljön a pénzügyi kultúrával való foglalatoskodás - fogalmazott az tárca vezetője.  
Kevesen értenek a pénzhez
Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter arról beszélt, hogy az öngondoskodás döntő kulturális kérdés. A magyar lakosság jelentős része - mint mondta - "pénzügyi analfabéta". Magyarországon tízből hat ember szívesen tartja párnacihában a megtakarításait, sokan azonnal elköltik pénzüket, valamint nem értik, mit jelent devizában eladósodni - tette hozzá.  
Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Értéktőzsde elnöke elmondta: a középiskolai diákok pénzügyi kultúrájának fejlesztésére meghirdetett pályázat keretösszege 15 millió forint volt, ehhez járult hozzá a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium még 55 millió forinttal. Ennek köszönhetően vált lehetővé, hogy hatvan középiskolában kezdődhessen el az alapfokú pénzügyi és tőzsdei ismeretekre épülő tananyag oktatása - tette hozzá. 
Ugrás vissza Ugrás vissza...