Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Háromféle hitelprogram indul a Széchenyi Kártya Program keretében

Létrehozva: 2010. július 8.
Módosítás: 2010. július 8.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az új Széchenyi hitelprogramokról szóló kormányhatározat szerint a kormány különböző időpontokkal háromféle hitelprogramot indít.

A Széchenyi Kártya Program keretében 2010. augusztus 1-jétől a vállalkozások hitelportfóliójának racionalizálása, piacaik megtartása és bővítése érdekében legfeljebb 25 millió forintos, legfeljebb 3 éves futamidejű Széchenyi Forgóeszköz hitel programot indít. Emellett elindítja 2010. szeptember 1-től a maximum 50 millió forintos, legfeljebb 10 éves futamidejű Széchenyi Beruházási hitelprogramot, a beruházások ösztönzése, a vállalkozások piacainak megtartása és bővítése érdekében. 2011. január 1-jétől maximum 50 millió forintos, legfeljebb 10 éves futamidejű Széchenyi Önerő hitel programot indít továbbá a kabinet, a pályázati források nagyobb arányú kihasználása és a sikeresen megvalósuló projektek számának növelése érdekében.

A kormány az új hitelcélok többségénél a 2010. december 31-ig megkötött hitelszerződések teljes összegéhez az adott ügylet futamidejének első három évére (1095 napra) 2 százalékpont kamattámogatást, valamint a garanciaintézmény kezességvállalási díjának 50 százalékáig terjedő támogatást biztosít. Ez a támogatás azonban nem haladhatja meg a garanciadíj vetítési alap 0,75 százalékának megfelelő összeget.

Ugrás vissza Ugrás vissza...