Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Elismerések a magyar honvédelem napja alkalmából

Cikk:

Szekeres Imre honvédelmi miniszter elismeréseket adott át a magyar honvédelem napja alkalmából tartott központi díjátadón szerdán. A magyar honvédelem napját 1992 óta ünneplik meg a budai vár visszafoglalásának évfordulóján. 

A magyar honvédelem napját - amely Budavár 161 évvel ezelőtti visszafoglalásának évfordulója (1992 óta minden évben megünneplik) - mondta Szekeres Imre. Az elismeréseket Szekeres Imre és Tömböl László vezérkari főnök adta a Stefánia Palotában. Altábornaggyá léptették elő Bencsik István nyugalmazott vezérőrnagyot, Hunyadi János-díjat Deák János nyugalmazott vezérezredes, Juhász István Ferenc vezérőrnagy és Kádár Róbert mérnök dandártábornok kapott. Andrássy Gyula-díjat vehetett át Gyenes István mérnök dandártábornok és Hadik András-díjban részesült Görög István ezredes.

A Tinódi Lantos Sebestyén-díjat Kocsi László alezredes kapta, az Egressy Béni-díjat pedig Lovász István nyugalmazott alezredes. A Honvédelemért Kitüntető Címet Warvasovszky Tihamér országgyűlési képviselő, Székesfehérvár polgármestere és Kaufmanné Szirmai Katalin, a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal főigazgatója kapta.

Szekeres: teljesültek a fő célkitűzések

Az elmúlt három év alatt sikerült megvalósítani a fő célkitűzéseket: megújult a honvédség; létrejött egy korszerű, a haza védelmét szolgáló és egyben a NATO-feladatokat magas színvonalon ellátni képes, önkéntes, professzionális haderő, emellett csökkentették a minisztérium kiadásait, és elismerést vívtak ki a NATO szövetségesi teendők ellátásában - mondta a díjátadón tartott beszédében Szekeres Imre.

Ugrás vissza Ugrás vissza...