Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Végső nyugalomra helyezték Pappné Ábrahám Juditot

Cikk:

Katonai tiszteletadással, református gyászszertartás keretében végső nyugalomra helyezték Pappné Ábrahám Juditot, az Afganisztánban hősi halált halt magyar katonát hétfőn a Borsod megyei Alacskán.

 

A posztumusz hadnagy temetésén jelen volt Hende Csaba honvédelmi miniszter, Benkő Tibor vezérkari főnök, és több magas rangú katonai vezető, valamint Simicskó István, a honvédelmi tárca államtitkára és Fodor Lajos, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára is. Pappné Ábrahám Judit koporsóját szülőfalujában, Alacskán, a kastélykert előtt ravatalozták fel, ahol öt évvel korábban az esküvőjét tartották. A koporsót nemzetiszínű zászló borította. Férje kérésére a tatai helyőrségi zenekar búcsúzott az elhunyttól, és a díszszázad tisztelgett emléke előtt.

Sándor Zsolt, a 25. Tatai Klapka György Lövészdandár parancsnoka búcsúbeszédében azt mondta: Pappné Ábrahám Judit életével tett tanúbizonyságot hősiességéről és rátermettségéről. A kiképzéseken mindig kiválóan teljesített, olykor férfiakat megszégyenítő helytállással. Külföldön többször teljesített katonai szolgálatot: 2006-ban Macedóniában, egy év múlva pedig Koszovóban. Tavaly újabb kiképzésen vett részt, ahol szintén a legjobbak között végzett.

 A református gyászszertartást követően a koporsót az Afganisztánból most hazatért bajtársak vitték át a mintegy 700 méterre lévő temetőbe, ahol díszsortűzzel búcsúztatták.

Az afganisztáni Baglán tartományban augusztus 23-án ért támadás egy magyar katonai konvojt, melynek során Pappné Ábrahám Judit meghalt, hárman pedig megsérültek. Az elhunyt katona az afganisztáni hadműveletekben részt vállaló magyar honvédség harmadik áldozata, a két eddigi áldozat tűzszerész volt.

 

Ugrás vissza Ugrás vissza...