Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Kompenzációt kapnak a háziorvosok

Cikk:

Ötmilliárd forint kompenzációban részesülnek a gyermek-háziorvosok és a háziorvosok - közölte az Egészségügyi Minisztérium államtitkára.

A pluszpénzben azon háziorvosok részesülnek, akik a törvényi szabályozás értelmében vizitdíjat nem fizető gyermekeket látnak el.

Az ötmilliárd forintot a finanszírozásba építik be, de arányosítanak majd. A kompenzáció nem a többi orvos hátrányára történik; az ötmilliárd forint plusztámogatást az Egészségbiztosítási Alapban elkülönített pénzekből nyújtják - mondta Horváth Ágnes.

Kiemelte: arra törekedtek, hogy a kompenzáció olyan mértékű legyen, mint amennyi bevételük a felnőtteket ellátó háziorvosoknak származik a vizitdíjból.

Az államtitkár az alapellátással kapcsolatban elmondta, hogy még ebben az évben átalakítják a finanszírozást.

Folyamatosan egyeztettek a MÁV-kórházakról

A MÁV-kórházak bezárása kapcsán, illetve a vasutasok sztrájkfelhívásával kapcsolatban az államtitkár cáfolta, hogy nem történtek egyeztetések a vasutasok képviseleteivel. Szeptember óta folyamatosak voltak a megbeszélések - mondta.

A lombikbébiprogram finanszírozásában nincsenek változások, döntés sem született a támogatás megváltoztatására. Egyeztetések zajlanak és zajlottak - mondta egy kérdés kapcsán Horváth Ágnes.

Ugrás vissza Ugrás vissza...