Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Baráth Etele fogadta a regionális politikáért felelős biztosjelöltet

Létrehozva: 2004. október 13.
Módosítás: 2004. október 13.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Elsősorban az unió kohéziós politikájáról és a 2007-2013 közötti költségvetésről egyeztetett Budapesten a Bizottság regionális politikáért felelős leendő tagja. Danuta Hübner hasznosnak nevezte Baráth Etelével folytatott megbeszélését.

Az Európai Bizottság regionális politikáért felelős biztosjelöltje szerint az új tagállamok között Magyarország az egyik legjobban felkészült ország az uniós támogatások fogadására. Danuta Hübner erről azután beszélt, hogy Budapesten találkozott Baráth Etele európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszterrel.

A biztosjelölt elmondta: szeretnék, ha 2007 után az unió kohéziós politikája minél inkább decentralizált lenne, ezzel nagyobb felelősség hárulna a tagállamokra. A kohéziós politika azt a célt is szolgálja majd, hogy Európa versenyképes régióvá váljon. A kohéziós politikára rendelkezésre álló források 78 százaléka a legszegényebb régióknak jutna, 17,5 százaléka a gazdagabb régiók fejlődését szolgálná, és mintegy 4 százalék a régiók közötti együttműködést segítené - tette hozzá.

Baráth Etelével folytatott tárgyalásait hasznosnak minősítette. "Főként a kohéziós és strukturális alapokból érkező források fogadásáról, illetve a 2007-2013 közötti időszakra való felkészülésről egyeztettünk" - mondta a biztosjelölt.

Danuta Hübner arról is beszélt, hogy készül az Európai Unió 2007-2013 közötti időszakra vonatkozó költségvetése. A bizottság javaslata alapján először az Európai Unió növekedését segítő politikát kell meghatározni, majd ehhez kell a forrást rendelni - mondta.

Ugrás vissza Ugrás vissza...