Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Meghirdették az Idősbarát Önkormányzat pályázatot

Cikk:

A települési önkormányzatok június 16-ig pályázhatnak az Idősbarát Önkormányzat Díjra, amelyet ötödször hirdet meg a szaktárca. Az idei pályázaton külön figyelmet szentelnek az idősek digitális esélyegyenlőségére.


Ötödik alkalommal hirdették meg az Idősbarát Önkormányzat Díj pályázatait, a beadási határidő június 16-a; az Idősügyi Tanács műhelytalálkozóján csütörtökön a pályázatokról szólva a szakminiszter is beszélt az időspolitika területén esedékes tennivalókról.

A díj adományozásával azokat az önkormányzatokat ismerik el, amelyek a törvényben előírton felül tesznek többet az idősekért. Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter a pályázatok meghirdetése kapcsán az Idősügyi Tanács műhelytalálkozóján elmondta: az önkormányzatok tehetnek a legtöbbet az idősekért, hiszen helyi szinten a helyhatóságok ismerik ennek a korosztálynak az igényeit. Az idősek helyzetét jobbító magatartás továbbá mintként szolgálhat a civil szervezeteknek, cégeknek. Az idősekkel a maga munkájában mindenkinek van dolga - fogalmazott Szűcs Erika -, és ha ezt mindenki szem előtt tartja, akkor a díj eléri célját, és egy új minőségű társadalmat fog generálni.

Pénzjutalom is jár az elismerés mellé

A pályázati felhívás új elemekkel bővült idén: többek között figyelmet kell fordítani az idősek digitális esélyegyenlőségének előmozdítására, a különböző idősügyi szervetek, tanácsok megalakulására, működésére, a Nemzeti Fejlesztési Terv lehetőségeinek helyi, térségi idősügyi feladatainak megoldására.

A dokumentumokat papíron, postai úton lehet benyújtani a Szociális és Családügyi Minisztériumhoz. Az Idősbarát Önkormányzat Díjat hat helyhatóság nyerheti el, mellyel egy-egy millió forint pénzjutalom, valamint a díj elnyerését reprezentáló réztábla jár. A Települési Önkormányzatok Szövetsége továbbá egy különdíjat ad át egy kistelepülésnek.
Ugrás vissza Ugrás vissza...