Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:180 ezer euróval támogatjuk a budapesti ILO-konferenciát

Létrehozva: 2004. november 3.
Módosítás: 2004. november 3.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Magyarország 180 ezer euróval támogatja a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet 2005-ös budapesti konferenciáját. A találkozó fő kérdése a fiatalok foglalkoztatása és a munkavállalás biztonsága.
Csizmár Gábor foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter megállapodást írt alá Friedrich Buttlerrel , a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) Európai és Közép-Ázsiai Regionális Irodájának főigazgató helyettesével. Ennek értelmében hazánk 180 ezer euróval támogatja az ILO budapesti hetedik nemzetközi regionális konferenciáját - mondta a szakminiszter a szerdai megállapodást követően.
A fiatalok foglalkoztatása
Friedrich Buttler kiemelte: a konferencia fő kérdése, hogy hogyan őrizhető meg az európai szociális modell a globális gazdasági verseny körülményei között. Minden ország kormányzásának egyik legfontosabb feladata a tisztességes munka elősegítése érdekében a fiatalok foglalkoztatása, a foglalkoztatás rugalmassága, a munkavállalás biztonságának kérdései, a munkapiaci részvétel és a nyugdíjreform összefüggései, valamint a migráció - tette hozzá a főigazgató-helyettes.
A találkozó jövő év februárjában lesz
A 2005. február közepére tervezett találkozón részt vesz Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Vladimir Spidla , a szociális ügyek EU biztosi pozíciójának várományosa, 50 ország küldöttsége miniszterek és államtitkárok vezetésével, valamint olyan európai miniszterelnökök, akik korábban munkaügyi miniszteri posztot töltöttek be.
Ugrás vissza Ugrás vissza...