Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:NGM: nincs szükség új hitelmegállapodásra az IMF-fel

Cikk:

Eddig sem volt, és a jövőben sincs szükség új hitelmegállapodásra, tehát az IMF-fel az őszre tervezett tárgyalásoknak nem célja egy újabb kölcsönmegállapodás megkötése - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán.

A magyar állam a rendelkezésére álló IMF-EU-Világbank hitelkeretből 2009 júliusa óta nem kezdeményezett lehívást, a piaci alapú finanszírozás megoldott, és az ország a következő időszakban is a piaci források igénybevételével számol. A minisztérium megerősíti, hogy a keddi közlésében szereplő, az IMF-fel ősszel várható tárgyalások kizárólag az IMF Alapokmánya szerinti szokásos, minden országgal megtörténő gazdaságpolitikai konzultáció keretében történnek majd. A magyar kormány továbbra is következetesen tartja magát a 2010. évre tervezett 3,8 százalékos GDP arányos költségvetési hiánycélhoz.

Az NGM kedden este közölte, hogy ősszel folytatódhatnak a gazdaságpolitikai tárgyalások a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval (EU). A minisztérium a Bloomberg hírügynökség kérdéseire adott válaszában - amelyet az MTI-nek is megerősített - nem részletezte a tárgyalások folytatódásának körülményeit, csupán arra emlékeztetett, hogy júliusban nem megszakadtak a tárgyalások, hanem lezárult egy tárgyalási forduló. Ugyancsak kedden este az IMF washingtoni szóvivője közölte: a Nemzetközi Valutaalap továbbra is elkötelezett, hogy áthidalják a magyar hatóságokkal még meglévő nézeteltéréseket.

Ugrás vissza Ugrás vissza...