Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Megérkezett az IMF válaszlevele

Cikk:

A Nemzetközi Valutaalap válaszolt a magyar kormány korábbi, alternatív tárgyalási javaslatot tartalmazó levelére, az Európai Bizottság szintén elkészítette válaszát, amelynek tartalmáról azonban Oliver Bailly nem nyilatkozott. A bizottsági szóvivő egyelőre arra sem tudott határozott választ adni, hogy mikor érkezhet vissza Magyarországra az EU és az IMF tárgyalódelegációja.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője és a parlament gazdasági bizottságának elnöke egy szerdai televíziós nyilatkozatában elmondta, hogy a Nemzetközi Valutaalap válaszolt a magyar kormány korábbi, alternatív tárgyalási javaslatot tartalmazó levelére. Az IMF válaszlevelében pontosításokat kért néhány kérdésben, például arról, mekkora költségvetési javulást vár a kormány egyes intézkedésektől, és érdeklődtek a jegybanki tranzakciós illetékről is. A magyar fél erre a levélre is válaszolni fog, azután pedig újból megkezdődhet a konzultáció a nemzetközi szervezet delegációjával - mondta Rogán Antal.


Tervezett intézkedések: közigazgatás, jövedéki adó

A frakcióvezető jelezte: a kormány megfontolja azt a lehetőséget, hogy a következő két évben a közigazgatásból nyugdíjba vonulók helyére nem vesznek fel új dolgozókat, amivel az állami szférában évente akár 20 ezer emberrel is csökkenthető a foglalkoztatottság. Felmerült az is, hogy az államigazgatáson belül ne folyósítsanak egyszerre nyugdíjat és fizetést, valamint a nyugdíjjárulék-fizetés átalakítása úgy, hogy a nagyobb jövedelműeknek, az adózók felső egy százalékának több járulékot kellene fizetniük. Ami bizonyos, hogy az Európai Uniónak tett vállalás szerint fokozatosan emelni kell a cigaretta adótartalmát, így a jövő évtől biztosan emelkedik a dohánytermékek jövedéki adója.


Elkészült az Európai Bizottság válasza a magyar levélre

Végzett a magyar kormány álláspontjának elemzésével az Európai Bizottság, a testület pénzügyekért felelős alelnöke, Olli Rehn pedig levélben fogalmazta meg ezzel kapcsolatos véleményét a magyar kormány számára - közölte szerdán a bizottság szóvivője. Olivier Bailly az IMF/EU-tárgyalásokról az Európai Bizottsághoz intézett magyar levél kérdésében nyilatkozott. Az uniós szóvivő egyelőre nem tudta megerősíteni, hogy a brüsszeli levelet elküldték-e már, de azt határozottan állította, hogy a dokumentum elkészült. A levél tartalmáról nem volt hajlandó nyilatkozni. Az uniós szóvivő arra a kérdésre egyelőre nem tudott határozott választ adni, hogy mikor érkezhet vissza Magyarországra az EU és a Nemzetközi Valutaalap tárgyalódelegációja.  

Ugrás vissza Ugrás vissza...