Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Már 11 új influenzás beteget regisztráltak

Cikk:

Az Országos Epidemiológiai Központ hétfőn öt mintát vizsgált, amelyek közül három, H1N1 influenzavírusos megbetegedést erősítettek meg. Legutóbb június közepén regisztráltak pozitív vírusmintát Magyarországon.

Tizenegyre emelkedett az új típusú influenzás esetek száma szerdára Magyarországon, miután újabb három megbetegedést regisztráltak - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). Az Országos Epidemiológiai Központ légúti vírusokkal foglalkozó osztályára öt mintát szállítottak még hétfőn, a laboratóriumi vizsgálatok eredményei alapján három, új influenzavírus által okozott megbetegedést erősítettek meg. Egy fiatal férfi, egy kislány és egy kisgyermek betegedett meg, a lány általános állapota az ÁNTSZ tájékoztatása szerint jó, a többiek állapotáról azonban nincs információ. A tisztiorvosi szolgálat az esetekről csak annyit közölt, hogy a kisgyermek buszkiránduláson vett részt, fertőzötten érkezett haza. Útitársai közül jelenleg senki nem fertőzött, az ÁNTSZ folyamatosan vizsgálja az utasokat.

Székely Tamás egészségügyi miniszter közölte: két hét múlva dönt a kormány arról, hogy összesen hány oltóanyagot rendel Magyarország. A gyártó szerint az ország felét kellene beoltatni. A legutóbb június közepén regisztráltak pozitív vírusmintát Magyarországon, akkor hárman fertőződtek meg.

Ugrás vissza Ugrás vissza...