Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Először adták át az ingatlanszakmai díjakat

Létrehozva: 2006. május 31.
Módosítás: 2006. június 1.
Forrás: Miniszterelnöki Hivatal

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Első alkalommal került sor május 31-én a Magyar Ingatlanszakmáért Díjak átadására. Az elismeréseket dr. Kolber Istvánregionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter adta át a kitüntetetteknek a Parlamentben.
A díjat annak kiírása szerint az ingatlanforgalmazás, ingatlanfejlesztés, ingatlan-értékbecslés, ingatlankezelés, szakoktatás, szakmai érdekképviselet, államigazgatás, illetve szakmai nemzetközi kapcsolatok területén legalább tíz éve tevékenykedő ingatlan-szakemberek kaphatják.
A 2006. évi díjazottak között van Karlik Imre,aki az ingatlanszakma nemzetközi kapcsolatainak fejlesztésében végzett kimagasló munkájáért kapta az elismerést. Alapító tagja és jelenlegi elnöke az Ingatlanosok Magyarországi Érdekképviseleti Egyesületének. A Magyar Ingatlan Információs Egyesület elnökségi tagja. A Magyar Ingatlan Tanács szakmai főtanácsadója, Lakásvásár elnökségi tag, valamint laptulajdonos. Ingatlanszakmai tevékenysége nemcsak a szaklapkiadás, de a szakmai törekvések és újítások területén is jelentősen megnyilvánult. Az IME elnökeként kezdeményezi és építi a kelet-európai szakmai szervezetek együttműködését, a folyamatos kapcsolat- és tájékoztatási rendszer kiépítését és az oktatás nemzetközi összehangolását.
Díjat kapott Keresztély Dezső is, a többi között az ingatlankezelői területen végzett példaértékű munkájáért. A Magyar Ingatlangazdálkodók Szakmai Szövetségének elnöke. A Magyar Ingatlan Tanács alelnöke, több szakmai szervezetben szakoktató, elismert értékbecslő, valamint az egész ország területére kiterjedően magasépítő-ipar és ingatlanforgalom szakterületen igazságügyi szakértő. Tagja az Igazságügyi Szakértői Kamarának és a Mérnökkamarának. A szakmai és ezen belül az ingatlankezelői terület valamennyi szegmensében (önkormányzati, állami, magán) igen nagy felkészültséggel rendelkező szakember.
A harmadik díjazott Salamon Adorján lett, aki az ingatlanforgalmazás területén végzett példaértékű munkájáért vehette át a kitüntetést. A Magyar Ingatlanszövetség Ingatlanforgalmazói Bizottságának elnökeként számottevő részt vállalt a szakmai ajánlások, ezen belül a közvetítőknek szóló Szakmai Standardok című dokumentum kidolgozásában, ami a közvetítői tevékenység átláthatóságát és szakmai színvonalának emelését célozza. Folyamatosan részt vesz az Európai Szabványügyi Szervezetnek az ingatlanirodák szolgáltatásaival kapcsolatos szabványosítási munkájában is.
Ugrás vissza Ugrás vissza...