Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Nem adóznának a 30 milliónál olcsóbb tényleges lakóingatlanok

Cikk:

A 30 millió forint alatti lakóingatlanokat negyedszázalékos adó terhelné. Az Országgyűlés önkormányzati bizottsága szerdán támogatta azt a módosítójavaslatot, amely szerint a ténylegesen a tulaj lakhelyül szolgáló ingatlanok után nem kellene adót fizetni.

Támogatta a 30 millió alatti lakóingatlanok negyedszázalékos vagyonadójára vonatkozó módosítójavaslatot az Országgyűlés önkormányzati bizottsága a szerdai ülésén. A javaslat szerint mentességet élvezne az az adóalany, akinek a lakása a lakcímbejelentés szabályai szerint és ténylegesen is az ő lakóhelyéül szolgál. Az adóalany második ingatlana akkor mentesülne a vagyonadó alól, ha annak értéke nem éri el a 15 millió forintot.  Az adóalany további ingatlanai adókötelesek. A javaslat szerint az ingatlan értékének 30 és 50 millió forint közötti része 0,35 százalékkal, a fölötte lévő pedig fél százalékkal adózna.

A lakóingatlan adóját csökkentené a javaslat szerint a 2010. január elseje után megkezdett és az adóévet megelőző évben befejezett ingatlanfelújítással összefüggő áfa. A módosítójavaslatot a parlament önkormányzati bizottságának szocialista-szabaddemokrata többsége 14 igen szavazattal támogatta, 10 ellenzéki képviselő nemmel szavazott.

Ugrás vissza Ugrás vissza...