Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Internethasználat az EU-ban: hazánk az utolsók között

Létrehozva: 2005. május 13.
Módosítás: 2005. május 13.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Magyarországon a lakosság 28, a vállalatok 78 százaléka használta rendszeresen az internetet az elmúlt év elején, hazánk mindkét adattal az Európai Unió sereghajtói közé tartozik - derül ki a pénteken Brüsszelben közzétett huszonöt országos statisztikából.

Az EU statisztikai hivatalának adatai szerint az unióban lakó 16-74 éves emberek 47 százaléka vette igénybe a világhálót tavaly január-márciusban (a 16-24 éves kategóriában 75), míg a cégek közül az év első hónapjában 89 százalék használta azt rendszeresen.

A lakosság körében a legnépszerűbb Svédországban (82 százalék), Dániában (76) és Finnországban (70) volt az internet, míg legkevesebben Görögországban (20 százalék), Magyarországon (28) és Litvániában (29) dolgoztak, vagy töltötték szabadidejüket a világhálón. A cégek körében ugyancsak Dánia és Finnország vitte a prímet (97-97 százalék) Belgium és Svédország előtt (96-96), míg Magyarországnál alacsonyabb arányban csak Portugáliában (77 százalék) éltek a cégek a háló adta lehetőségekkel.

A magyar adatok szerint a férfiak 30 és a nők 26 százaléka használta az internetet a vizsgált időszakban. A háztartásoknak mindössze hat százaléka rendelkezett szélessávú kapcsolattal tavaly márciusban.

Ugrás vissza Ugrás vissza...