Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Befejeződött a magyar katonai felszerelések hazaszállítása Irakból

Létrehozva: 2005. július 24.
Módosítás: 2005. július 25.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

PiktogramCímkék

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az Irakban szolgált magyar kontingens valamennyi, továbbra is hasznosítható járművét és katonai felszerelését hazaszállították. A hillai többnemzetiségű bázist felszámolják.
Befejeződött a magyar katonai felszerelések hazaszállítása Irakból vasárnap. A magyar szállítózászlóalj felszereléseinek utolsó csoportját a szlovéniai Koper kikötőjéből vonaton szállították a Kaposvár melletti Kiskorpád vasúti kirakodóhelyére - közölte a Honvédelmi Minisztérium.
A szállítmányt Irakból egy brit hajó szállította Európába. A négy fő által kísért szállítmány 46 tételt foglalt magába, köztük harcjárműveket, teherautókat, terepjárókat, továbbá különböző felszereléseket tartalmazó konténereket.
Egy tizenhárom fős katonai szakértői csoport szervezte az Irakban tárolt technikai eszközök hazaszállítását. Az Irakból tavaly decemberben hazatért magyar katonák felszerelésének egy részét eredetileg azért hagyták hátra, hogy azokat a NATO-misszióba felajánlott magyar őrszázad használhassa. A felszereléseket azonban nemcsak azért kellett hazahozni, mert év végéig biztos nem lesz rájuk szükség, hanem mert felszámolják a hillai többnemzetiségű bázist.
Ugrás vissza Ugrás vissza...