Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Környezetvédelmi együttműködés Irakkal

Cikk:

A magyar-iraki környezetvédelmi és vízügyi együttműködés szélesítése a cél, egyezett meg a két ország szakminisztere hétfői budapesti megbeszélésén. A tárgyaláson a klímaváltozással, a környezetvédelemmel és a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdések kerültek elsősorban napirendre – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a tárgyalások után.

Szargun Lazar Száljuh iraki környezetvédelmi miniszter Fazekas Sándor meghívására érkezett kétnapos látogatásra Budapestre. A két ország szakértőinek a feladata lesz, hogy kidolgozzák a további együttműködés keretéül szolgáló kétoldalú megállapodást a környezetvédelmi és vízügyi együttműködés kiszélesítésére.

Az iraki környezetvédelmi miniszter úgy fogalmazott: a mostani megbeszéléseken közelebb jutottak egy tárcaközi megállapodás aláírásához, amely kereteket biztosít az együttműködés számára. Jelezte azt is: a Magyarország és Irak közötti kapcsolatok történelmi alapokon nyugszanak, amit Irak fel kíván újítani. Szargun Lazar Száljuh hasznosnak nevezte tapasztalatait, amelyeket a csepeli szennyvíztisztító telepen, valamit a Fővárosi Vízművekben tett látogatásán szerzett.  Haranghy Csaba, a Fővárosi Vízművek vezérigazgatója szintén együttműködést ajánlott az iraki félnek, például a szakemberképzés terén.

Ugrás vissza Ugrás vissza...