Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Szigorítaná a fegyveres támadók büntetését az igazságügyi tárca

Cikk:

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium a Büntető törvénykönyv módosításával szigorúbban büntetné a fegyveres támadókat és azokat, akik korábban a szabálysértések közé sorolható cselekményt követtek el - jelentette be Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter.

Szigorítaná a fegyveres támadók esetében a Büntető törvénykönyvet (Btk.) az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium - jelentette be Draskovics Tibor szakminiszter Egerben, miután megbeszélést folytatott hat kelet-magyarországi megye rendőri vezetőivel. Ugyancsak súlyosabban büntetnék azokat az elkövetőket, akik korábban olyan cselekményt követtek el - például kisebb értékű lopást -, amely a szabálysértés kategóriájába tartozik.

A Btk. tervezett módosítása során megerősítik a jogos védelem, sőt, a megelőző védelem lehetőségét annak érdekében, hogy a polgárok védekezhessenek, ha személyüket, vagyonukat fenyegeti valaki. A kormányzatnak reagálnia kell arra, hogy megszaporodtak az országban a fegyveres rablások, ugyanis tűrhetetlen és elfogadhatatlan, hogy valaki fegyvert emeljen másra - hangsúlyozta a tárcavezető.

A Fidesz "három csapás" elnevezésű, a harmadik erőszakos bűncselekményt automatikusan életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntető törvényjavaslatával kapcsolatban kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: a mostani helyzet hatásosabb, sőt keményebb választ  igényel, mint az "amerikai importtermék". Ugyanakkor hozzátette: a Fidesz javaslatát véleményezésre elküldte a legfőbb ügyésznek, a Legfelsőbb Bíróság elnökének az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsnak és a Kriminológiai Társaságnak.

Ugrás vissza Ugrás vissza...