Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Hivatalos látogatásra Izraelbe utazik Bajnai Gordon

Cikk:

Hétfőn másfél napos hivatalos látogatásra utazik Izraelbe a miniszterelnök. Bajnai Gordon találkozik Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, Simon Perez államfővel, Reuven Rivlin parlamenti elnökkel valamint az ellenzéki Kadima párt vezetőjével Cipi Livni, volt külügyminiszterrel is.

Izraelbe utazik hivatalos látogatásra Bajnai Gordon miniszterelnök hétfőn este abból az alkalomból, hogy a két ország húsz éve vette fel újra egymással a diplomáciai kapcsolatokat. A másfél napos látogatás célja, hogy erősödjenek Magyarország és Izrael gazdasági kapcsolatai, egyben lehetőséget kínál a feleknek, hogy megvitassák a közel-keleti térséf problémáit - mondta el Szollár Domokos kormányszóvivő szerdán.

Bajnai Gordon találkozik Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, Simon Perez államfővel, Reuven Rivlin parlamenti elnökkel, valamint az ellenzéki Kadima párt vezetőjével Cipi Livni, volt külügyminiszterrel is. Az előzetes tervek szerint Bajnai Gordon találkozott volna a Palesztin Nemzeti Hatóság vezetőivel is, de kedden reggel rendkívüli okokra hivatkozva lemondták a megbeszéléseket.

Ugrás vissza Ugrás vissza...