Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Módosul a jegybanktörvény, erősödött a forint

Létrehozva: 2012. június 21.
Módosítás: 2012. június 21.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

A kormánynak az a célja, hogy már két hét múlva hétfőn szavazzon az Országgyűlés a jegybanktörvény csütörtökön benyújtott módosításáról. A térségbeli devizáktól elszakadva erősödésnek indult a forint.

A kormány kezdeményezte: a törvényjavaslat tárgyalása során az Országgyűlés úgy térjen el a házszabálytól, hogy az általános és részletes vitára a jövő hétfővel kezdődő rendkívüli ülésén, a határozathozatalra — módosító indítványok elfogadása esetén is — 2012. július 2-án sor kerüljön. Ha az Országgyűlés nem fogadja el a házszabálytól való eltéréssel történő tárgyalásra tett indítványt, a kormány indítványozza az előterjesztés sürgős tárgyalását annak érdekében, hogy azt a Ház mielőbb elfogadhassa.

Varga Mihály tárca nélküli miniszter a budapesti tőzsde újraalapításának 22. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen közölte, hogy az európai gazdasági- és pénzügyminiszterek pénteki tanácskozásán (Ecofin) várhatóan visszavonják azt a korábban tett javaslatot, miszerint felfüggesztenék a Magyarország számára rendelkezésre álló kohéziós forrásokat. Rámutatott ugyanakkor, hogy a kormány által csütörtökön benyújtott jegybanktörvény-módosítással elhárulhat az akadály az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal megkezdendő tárgyalások elől.

Az euró jegyzése a mai nap folyamán alig néhány perc alatt 287,40 forintról 285,50 forintra csökkent, miközben sem az euró, sem a térségbeli devizák árfolyama nem változott lényegesen. A forint idei árfolyamcsúcsát május 3-án érte el 282,32-es euró jegyzésen.

Ugrás vissza Ugrás vissza...