Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Beteg- és ellátottjogi regionális jogvédelmi irodák jönnek létre

Cikk:

Betegek, szociális ellátottak és gyermekek jogaival foglalkozó jogvédő irodák jönnek létre szerte az országban - közölte Budai Bernadett kormányszóvivő. A civil jogi képviselői hálózat tájékoztatással és tanácsadással járul hozzá, hogy az érintettek érvényesíteni tudják jogaikat.

Az ország valamennyi régiójában egy-egy, a fővárosban és a Közép-Magyarországi Régióban pedig két olyan jogvédő iroda nyílik, amely a betegek, a szociális ellátottak és a gyermekek jogaival foglalkozik. A kormány mintegy egymilliárd forintot szán a beteg-, az ellátott- és a gyermekjogok védelmével foglalkozó civil szervezetek támogatására. "Ez a jogi képviselői hálózat tájékoztatással és tanácsadással járul hozzá, hogy az érintettek érvényesíteni tudják jogaikat. A hálózat tehát javítja a betegek jogismeretét és jogtudatosságát" - közölte Budai Bernadett kormányszóvivő.

Mint mondta, az ország régióiban egy-egy, Budapesten és a Közép-Magyarországi Régióban két regionális jogvédelmi iroda jön létre. A kormányszóvivő kitért arra is, hogy növekszik a jogvédők és a szóban forgó területen dolgozó civil önkéntesek száma: előbbieké 120-ról 130-ra, utóbbiaké 20-ról 80-ra. Budai Bernadett tájékoztatása szerint a jogvédő szervezek működésének erősítésével az is cél, hogy szorosabb együttműködés alakuljon ki a fogyasztóvédelem és a hasonló, európai uniós szervezetek munkája között.

Ugrás vissza Ugrás vissza...