Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Kákosy Csaba a gazdaságiminiszter-jelölt

Létrehozva: 2007. november 20.
Módosítás: 2007. november 21.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Kákosy Csabát, a tárca jelenlegi kabinetfőnökét jelöli gazdasági és közlekedési miniszternek az SZDSZ; az ügyvivői testület egyhangúlag támogatta a jelölést - jelentette be a testület ülése után Kóka János, a GKM leköszönő vezetője.

Kóka János közölte, a kiválasztás legfontosabb szempontja az volt, hogy egy gyakorlott, megfelelő tapasztalattal rendelkező jelöltet találjanak. Elmondta, hogy Kákosy Csabát nagy munkabírású, szakmailag rendkívül felkészült gazdaságpolitikusnak tartja. Hozzátette: biztos abban, hogy utódja folytatja a közösen megkezdett munkát, és döntéseiben érvényesíti a programjuk, illetve a koalíciós szerződés tartalmát.

A kormányfőnek nincs kifogása

Kákosy Csaba gazdaságiminiszter-jelöltKákosy Csaba (GKM)

A jelölésről tájékoztatták a miniszterelnököt, és ő előzetesen nem emelt kifogást. A jelölést ugyanis Gyurcsány Ferencnek is el kell fogadnia, mert a koalíciós megállapodás alapján az SZDSZ jelölheti a minisztert, akit a köztársasági elnök a miniszterelnök javaslatára nevez ki.

Kóka János azt mondta, szeretné elérni, hogy az új miniszter már decemberben hivatalba lépjen.

Az új miniszter joga lesz a tárca új államtitkárának kinevezése, mert Garamhegyi Ábelt nemrégiben nemzetközi gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztossá nevezték ki, ezért az ő utódlását is meg kell oldani.

A miniszterjelölt, Kákosy Csaba nem akart beszélni programjáról, mint mondta, terveit, elképzeléseit először a parlamenti meghallgatásán tárja majd a nyilvánosság elé.

Unalmas politikus szeretne lenni

Annyit elárult, hogy elsősorban szakpolitikusnak tartja magát. Mint mondta, lehet, hogy furcsán hangzik, de unalmas politikus szeretne lenni, azt akarja elérni, hogy munkája a megoldandó feladatokról szóljon a következő időszakban.

Kákosy Csaba 1969. július 4-én született. Az ELTE Állam- és Jogtudományi karán szerzett diplomát. A minisztériumi megbízatása előtt a CIB Banknál és a Magyar Nemzeti Banknál, valamint a párizsi magyar OECD-képviseleten dolgozott. 2004 óta a GKM kabinetfőnöke.

December 17-ig átvenné a feladatokat

Gyurcsány Ferenc kormányfő elfogadta, hogy az SZDSZ Kákosy Csabát jelölte új gazdasági és közlekedési miniszternek - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő szerdán Tallinnban.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztériumnak a következő időszakban kiemelten fontos feladatai lesznek: végre kell hajtani egy gazdaságélénkítési programot, és ezen belül kiemelten figyelnie kell a kis- és középvállalkozások fejlesztésére - hangsúlyozta.

Daróczi Dávid elmondta: azt tervezik, hogy a távozását már korábban bejelentő Kóka János helyét a minisztérium élén legkésőbb december 17-ig vegye át a tárca új vezetője.

Ugrás vissza Ugrás vissza...