Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Kákosy Csaba megkapta a bizottsági támogatást

Létrehozva: 2007. november 28.
Módosítás: 2007. november 28.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

A gazdasági növekedés élénkítését, a digitális szakadék betemetését és a MÁV reformját nevezte legfontosabb feladatának Kákosy Csaba gazdaságiminiszter-jelölt az Országgyűlés gazdasági bizottsága előtt. Miniszterré jelölését 15 igen, 1 elutasító szavazat és 8 tartózkodás mellett támogatta a testület.

A jelölt elmondta: feladata egyebek mellett, hogy a gazdaságot újra tartós növekedési pályára állítsák, csökkentsék a "digitális írástudatlanságot", illetve az, hogy fokozatosan, apró lépésekben megújítsák a vasutat és a Volán-társaságokat. Szerinte a Volán-társaságok privatizációjának folyamata jövőre elindulhat.

Véleménye szerint nem szabad feladni a reformokat, a kormány, az Országgyűlés és az üzleti szektor összefogására van szükség.

Kákosy Csaba szerint a legnagyobb kihívást az energiapolitika jelenti. Kijelentette, hogy fontosnak tartja továbbvinni a Nabucco-projektet. Az energiapolitikával kapcsolatban kiemelte az ellátásbiztonságot, a versenyképességet és a fenntarthatóságot.

A gazdaság dinamizálását illetően a jelölt folytatni szeretné a vállalatbarát környezet kialakítását, a vállalatok növekedésének, a hazai vállalatok nemzetközivé válásának elősegítését.

Ugrás vissza Ugrás vissza...