Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Kákosy Csaba letette a miniszteri esküt

Cikk:

Letette hétfőn a miniszteri esküt az Országgyűlés előtt Kákosy Csaba, a gazdasági és közlekedési tárca új vezetője.

Kákosy Csaba Kóka Jánost váltja a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) élén: a leköszönt miniszter július 20-án jelentette be, hogy az év végéig lemond a gazdasági és közlekedési miniszteri posztról, és a jövőben az SZDSZ elnöki posztjából fakadó feladatokra koncentrál. A liberális párt november 20-án jelölte Kákosy Csabát, a GKM kabinetfőnökét a tárca vezetésére.

Jelölését Gyurcsány Ferenc is elfogadta. A koalíciós megállapodás alapján az SZDSZ jelölheti a gazdasági és közlekedési minisztert, de annak személyét a miniszterelnöknek is jóvá kell hagynia, mert ő nevezi ki.

Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter

Az új gazdasági és közlekedési miniszter múlt heti meghallgatásán a parlamenti szakbizottságban legfontosabb feladatának a gazdasági növekedés élénkítését, a digitális szakadék betemetését és a MÁV reformját nevezte.

Miniszteri változások a Gyurcsány-kormányban

2007. április 4. - Lemondott Molnár Lajos egészségügyi miniszter, lemondását Gyurcsány Ferenc kormányfő április 6-ai hatállyal elfogadta. (Április 6-tól miniszteri hatáskörében Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter helyettesítette az egészségügyi minisztert az új tárcavezető munkába állásáig.)

2007. április 23. - Horváth Ágnest, az Egészségügyi Minisztérium addigi államtitkárát nevezték ki egészségügyi miniszternek.

2007. május 7. - Fodor Gábort nevezték ki a környezetvédelmi és vízügyi miniszternek, aki Persányi Miklóst váltotta a minisztérium élén.

2007. június 1. - Takács Albertet nevezték ki igazságügyi és rendészeti miniszternek, aki Petrétei József utóda lett a tárca élén.

2007. július 1. - A Miniszterelnöki Hivatal élén miniszterelnök-helyettesként Kiss Péter váltotta Szilvásy Györgyöt, aki azóta tárca nélküli miniszterként irányítja a polgári titkosszolgálatokat. A szociális és munkaügyi miniszter - Kiss Péter helyett - Lamperth Mónika addigi önkormányzati és területfejlesztési miniszter lett. Az ő helyére Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos került, aki továbbra is felügyeli a fejlesztéspolitikát. Tárca nélküli miniszter lett Draskovics Tibor, az Államreform Bizottság alelnöke, aki a kormányzati igazgatás összehangolásáért felel.

Ugrás vissza Ugrás vissza...